لغو عمليات انجام شده

گاهي اوقات لازم ميشود كه كاري را متوقف كرده و با برگشت به عقب آن را اصلاح كنيد برنامه فتوشاپ امكان برگشت به عقب و لغو عمليات و انتخاب گزينه هاي ديگر را فراهم ميكند ساختار فايل ها در فتوشاپ بصورت لايه لايه مي باشد . بدين ترتيب شما قادريد برروي بخشي از تصوير كه در يك لايه خاص قرار دارد كار كنيد بدون آنكه تغييرات اعمال شده بر روي قسمت هاي موجود برروي لايه هاي ديگر تاثيري بگذارد .

ابتدا فايل مورد نظر را باز كنيد به فهرست ارائه شده در پالتLayersتوجه كنيد

ساختار لايه شامل يك ماسك برش هست كه به عبارتي به عنوان يك انتخاب بكار برده ميشود اين ماسك ناحيه اي از تصوير را كه ميتوان تغيير داد مشخص ميكند با وجود ماسك برش ميتوانيد تغيرات لازم را در تصوير اعمال نماييد بدون اينكه به ساير قسمت ها صدمه اي واردشود.

من در اين آموزش لايهTie Designsرا انتخاب ميكنم زيرا ميخواهم اين لايه را در تصويرتغيير بدهم.

 

 

در جعبه ابزار ابزارBrushاتخاب كرده و بروي كروات يك خط ميكشيم.

در صورتي كه نتوانستيد خط را صاف بكشيد يا به هر دليلي راضي نبوديد نگران نباشيد زيرا با وجود ماسك برش خط شما خارج از محدوده بريده شده كشيده نخواهد شد حال ميخواهيم خط ايجاد شده را پاك كنيم و تغيير ديگري ايجاد كنيم بدين منظور از منوي Edit گزينه Undo Brush Tool را انتخاب كنيد يا با زدن كليد هاي Ctrl+Z عمليات ابزارBrushرا لغو كنيد اين بار ميتوانيد بجاي خط تعدادي نقطه برروي كراوات ايجاد كنيد.

لغو عمليات انجام شدهHistoryجهت لغو عمليات

فرمانUndo فقط يك مرحله عمليات شما را به عقب برميگيرداند . علت اين امر اين است كه فايل هاي فتوشاپ ميتوانند بسيار بزرگ باشند و لغو عمليات چند گانه نياز بع حافظه زيادي دارد كه عملكرد سيستم را كند ميكند در عوض شما ميتوانيد با استفاده از پالت History یا تاريخچه چند عمل به عقب برگشته و چندين عمليات ايجاد شده را لغو كنيد با بكار بردن كليد History آن را باز كنيد

آخيرين تغيرات را در پالت History (رنگ سبز) مشاهده ميكنيد كه با كليك بر روي هركدام متوانيد عمليات انجام شده را به عقب باز گردانيد . بطور پيش فرض فتوشاپ تا بيست عمليات انجام شده را به عقب باز ميگرداند شما ميتوانيد اين تعداد تغيرات را تنظيم كنيد و به
تعداد بيشتر يا كمتري تغيير دهيد بدين منظور به مسير Edit >> Preferences >> Performance و در پنجره باز شده به قسمت  History & Cache رفته و مقدار History را تعين كنيد 

آشنايي بيشتر با محيط كار فتوشاپ

در حين كار با فتوشاپ بندرت با پروژه اي روبرو ميشويد كه براي انجام آن لازم باشد تمام پالتها را بطور همزمان در صفحه نمايش مشاهده كنيم به همين دليل پالت ها بيشتر در گروه هاي پالت قرار داده ميشود گاهي بطور پيش فرض بعضي از پالت ها باز نشده هستند.

فهرست كامل پالت ها را متوانيد ار قسمت Window مشاهده نمود

در كنار پالت هاي باز شده جاري يك علامت تيك قرار دارد (رنگ سبز) شما ميتوانيد با انتخاب نام پالت هاي موجود آن را در صفحه نمايش باز و يا هر پالت بازي را ببنديد علاوه بر اين شما ميتواند كليه ابزارها از جمله پالت ها، جعبه ابزار ، نوار ابزار را فشردن كليد Tabپنهان كنيد.

و براي باز كردن اين پالت ها مجدد كليدTabرا فشار دهيد

براي انتقال پالت ها به گروه ديگر پالت ها پالت مورد نياز را گرفته و به پالت خاي ديگر ببريد نايك نوار آبي در پالتها ايجاد شود و پالت را در آن گروهي كه ميخواهيد رها كنيد

پايان فصل اول

منتظر بخش های فصل دوم باشید.